Ateljeen sisustus

Taide ei ole vain pelkkää ryppyotsaista, kivualiasta luomisprosessia. Se on myös inspiraation etsimistä ja löytämistä, omien taitojen kehittämistä ja kehittymistä ja muiden tekemästä taiteesta nauttimista. Sen takia myöskään omaa ateljeeta ei kannata sisustaa siten, että se olisi vain paikka luovalle työlle. Ateljeessa tulee myös voida rauhoittua, virkistyä ja inspiroitua. Tässä postauksessa annan joitakin vinkkejä siihen, miten ateljeen sisustus voi tukea luomistyötä ja luovaa ajattelua parhaalla mahdollisella tavalla. Poimi juuri sinulle sopivat vinkit alta!

Tilaa rentoutumiselle

Työpisteen lisäksi ateljeehen kannattaa hankkia sopiva nurkkaus rentoutumista ja rauhoittumista varten. Pehmeä nojatuoli, sopiva rahi ja käteen teekuppi – mikä olisikaan parempi tapa rauhoittua hetkeksi kesken työnteon ja hengitellä! Joskus ateljeehen haluaa jäädä yöksi, jos työ on kesken eikä sitä malttaisi lopettaa. Silloin avattava sohva on oikea ratkaisu: se menee päivisin pieneen tilaan ja öisin sen saa avattua mukavaksi sängyksi.

Teetä ja sympatiaa

Ateljeen keittiöön kannattaa hankkia riittävät varustelut. Tärkein on kahvin- tai teenkeitin, jolla saa valmistettua nopeasti kupillisen höyryävää juomaa. Hanki keittiöön lajitelma erilaisia teelaatuja: eri teelaaduilla ja yrteillä on erilaisia vaikutuksia kehoon ja mieleen. Toisinaan kaipaa kamomillaa rauhoittuakseen, toisiaan sitrusjuurta piristyäkseen.

Inspiraation lähde

Muiden taiteilijoiden työt ovat usein inspiroivia. Voit hankkia ateljeehen esimerkiksi taidekirjoja selailtavaksi tai lehtiä, jotka käsittelevät eri taiteenaloja. Musiikkiakaan ei sovi unohtaa, kun puhutaan inspiroivasta taiteesta. Sopivat äänentoistovälineet pitävät musiikin soimassa ja mahdollistavat sinulle laadukkaan ja inspiroivan taustamusiikin silloin, kun luot omaa taidettasi.

Toivottavasti nämä vinkit auttoivat sinua siinä, miten kannattaa sisustaa oma ateljeetila! Inspiraatiota löydät internetistä, kirjoista ja elokuvista – pidä vain silmäsi auki!