Herätä luovuutesi

Pimeän talven jälkeen monesta luovaa työtä tekevästä tai harrastavasta voi tuntua siltä, että työ ei etene eikä luovuus kukoista. Usein työhön tai opiskeluihin liittyvät kiireet ja paineet, pimeä talvi- ja syyskausi ja niiden myötä laskeva mieliala vaikuttavat siihen, miten paljon luovuutta meistä kumpuaa. Siksi talven jälkeen on hyvä herätellä luovuutta lempeästi erilaisille keinoilla. Tässä postauksessa jaamme parhaat vinkkimme luovuuden aktivoimiseen!

Ole lempeä itsellesi

Luovuus ei synny pakolla. Toisinaan työn viimeistely vaatii tahdonvoimaa ja itsensä johtamista mutta luovuuteen ei ihmistä voi pakottaa. Siksi kannattaa kohdella itseään omia voimavaroja kuunnellen: toisinaan luovuus näyttäytyy juuri silloin, kun on hetkeksi päättänyt heittäytyä sohvalle lepäämään. 

Ravitse itsesi luovaksi

Ruoka on yksi tärkeimmistä asioista, joilla voimme vaikuttaa omaan jaksamiseemme ja sitä kautta luovuuteemme. Tarjoile itsellesi terveellinen ja maistuva aamiainen: täysjyväiset paahtoleivät avokado- ja hummustäytteillä herättävät uuteen, luovaan päivään. Etenkin visuaalisille ihmisille kattaus on tärkeässä roolissa: valitse siksi kauniit asetit ja muut astiat, joilta katat aamiaisen ja muut ateriat. Esteettisesti miellyttäviä ja kestävät astiat ja keittiötarvikkeet tarjoaa makujakauppa.fi verkkokauppa, josta tilaat astiat suoraan kotiisi helposti ja vaivattomasti.

Tilaa luovuudelle

Luovuus kukoistaa silloin, kun sille on tilaa. Raivaa kalenteristasi tilaa rauhalliselle olemiselle tilassa, jossa juuri sinun luovuutesi välineet ovat helposti saatavilla. Jos olet kirjoittaja, voit käyttää hyödyksi esimerkiksi junamatkat. Kuvataiteilijana voit istahtaa pöydän ääreen, jossa sinulla on valmiina sivelimet ja maalauspohja. Muista kuitenkin, että jos olo ei ole luova, ei työtä kannata pakottaa alulle: luovuus tulee jos on tullakseen.

Toivottavasti nämä vinkit auttoivat sinua löytämään luovuutesi uudelleen!