Kuinka taiteilijat voivat elättää itsensä?

Vain kymmenen prosenttia taidekouluista valmistuneista ansaitsee elantonsa taiteen avulla. Miksi taiteilijoiden on sitten niin vaikeaa elättää itseään taiteen avulla?

Minulla on ollut vain kaksi uratavoitetta elämässäni. Ensimmäinen tavoitteeni oli mennä Marssiin. Minun piti valmistautua koulusta ennen kuin ymmärsin, että pidin oikeasti enemmän maapallolla asumisesta ja, että rakastin kirjoittamista enemmän kuin tiedettä – itse asiassa enemmän kuin mitään muuta.

Joten toinen tavoitteeni oli ansaita elantoni pelkästään kirjoittamalla. Tiesin alusta pitäen, että tavoite tulisi olemaan vaikea. En kuitenkaan tiennyt, että se tulisi olemaan melkein mahdotonta.

Tämä tulee usein shokkina niille ihmisille, jotka eivät työskentele taidealoilla. Yleensä he olettavat, että jos kirjoittaja on lahjakas ja työskentelee tarpeeksi kovasti, hän tulee menestymään. Mutta tutkimukset osoittavat, että tämä ei ole totta. Tutkimukset ovat nimittäin osoittaneet, että pelkästään keskinkertaisten tulojen ansaitseminen on iso saavutus mille tahansa taiteilijalle.

Kuinka voit myydä taidetta taiteilijana

Olen huomannut, että muuttuneessa ilmapiirissä pärjäävät parhaiten ne, jotka hyväksyvät muutokset ja alkavat opettelemaan sen pelisääntöjä. Yksi tärkeimmistä asioista, jonka taitelija voi tehdä myydäkseen töitänsä paremmin, on profiilien luominen erilaisissa sosiaalisen median kanavissa. Tänä päivänä hyvät taideteokset eivät myy itse itseään, vaan taiteilija tulee pystyä tavoittamaan asiakaskuntansa.

Valitettavasti olen kuitenkin huomannut, että taidekoulut eivät tahdo pysyä tässä maailman muutoksessa mukana. Olisi hyvä, jos koulusta ulos astuttuaan uusi taiteilija hallitsisi kattavasti sen, miten taide saadaan ihmisten koteihin tässä maailmanajassa. Taiteilijoiden tulisi oppia ajattelemaan enemmän kuin liikemiehet, jos he haluavat tehdä elantonsa taiteella. Eräs taiteilija on onnistunut kasvattamaan myyntiään nokkelasti tarjoamalla töitänsä eräälle hotellille. Hotellin asiakkaat näkevät tämän taiteilijan teokset brunssi aamiaisella ja näin sekä hotelli ja taiteilija hyötyvät.