Kuinka voit menestyä taiteilijana

Taiteilijoina meitä kehotetaan usein käyttämään kaikkia mahdollisuuksiamme, jotka tulevat vastaamme. Et voi koskaan tietää ketkä osallistuvat seuraavaan taidenäyttelyyn, millaisia yhteyksiä onnistut luomaan tapahtumassa tai mitkä asiat voisivat johtaa mahdollisuuksiin tulevaisuudessa.

Mutta joskus on tärkeämpää osata sanoa ei kuin kyllä. Toisin sanoen, taiteilijana sinun pitää olla myös valmis muuttamaan myös tapojasi.

Tottumukset, kuten todennäköisesti tiedät, jos olet joskus ollut kynsien purija, voivat kuitenkin olla uskomattoman vaikeita murtaa. Meidän näkymättömien henkisten tapojen murtaminen voi olla tätäkin haastavampaa, mutta sen vuoksi vieläkin tärkeämpää. Joten ole kärsivällinen, jos aiot päästä haitallisista tavoistasi eroon.

Sinä olet riittävän hyvä

Menestyneet taiteilijat tekevät eivätkä luo tekosyitä. Taiteilijat, jotka eivät menesty ajattelevat, että heillä ei ole koskaan tarpeeksi aikaa, ei tarpeeksi rahaa, eikä tarpeeksi luottamusta tehdä taidetta.

Älä vertaile itseäsi muihin

Muista tämä: tulet aina olemaan parempi joissakin asioissa kuin toiset ja huonompi joissain asioissa kuin muut. Kummankaan asian vatvominen ei tule viemään sinua mihinkään. Jatkuva vertaileminen voi tukahduttaa luovuutesi nousevana taiteilijana, jos vertaat itseäsi taitelijoihin, joilla on paljon kokemusta. Inspiraation hakemista kokeneempien taiteilijoiden töistä sinun ei kuitenkaan kannata kaihtaa aloittelevana taiteilijana. Tämä hotelli Helsingissä esittelee esimerkiksi kokeneiden taiteilijoiden teoksia seinillään, joita ihmiset voivat vapaasti katsella.

Sen sijaan, että keskittyisit siihen, miten hyvä olet muihin nähden, käytä tämä energia siihen, että vertaat viimeisintä työtäsi työhön, jonka olet tehnyt kuusi kuukautta sitten, vuosi sitten tai viisi vuotta sitten. Oletko tullut paremmaksi taiteilijaksi? Missä haluat nähdä itsesi kuuden kuukauden, vuoden ja viiden vuoden päästä tulevaisuudessa?