Nauti hyvästä ruoasta ja saa energiaa taiteen tekoon

Taiteen tekeminen voi olla voimaannuttavaa, inspiroivaa ja kiehtovaa, mutta myös kuluttavaa. Taidetta tehdessä voi helposti unohtua syöminen, mutta siitä kannattaa pitää kiinni, jotta jaksat taiteilla ja ylipäätänsä, jottet väsy.
Hyvä ja terveellinen ruoka on yksi isoimpia kulmakiviä elämässä, niin taidetta tehdessä, kuin muutenkin, missä tahansa ammatissa. Terveellisen ruokavalion avulla jaksat paremmin, kun varmistat tarpeellisten ravintoaineiden ja vitamiinien saannin. Jaksaminen voi olla koetuksella oli kyse fyysisesti tai henkisesti rankasta työstä, mutta myös esimerkiksi talvikaudella pimeyden keskellä tai kesällä hyvin kuumissa olosuhteissa.

Valitse laadukkaat raaka-aineet

Laadukkaiden raaka-aineiden ansiosta onnistut varmemmin, joten niihin kannattaa mahdollisuuksien mukaan panostaa. Tuoreet ja oikeuksiinsa pääsevät raaka-aineet, kuten kasvikset, vihannekset ja liha tekevät ruoasta varmasti herkullisen, antaumuksella nautittavan kokemuksen.
Mitä tahansa ruokaa oletkin tekemässä, harkitse ensin satokausien vihanneksia ja kasviksia, jotta saat varmasti tuoretta ruokaa aikaiseksi. Satokauden tuotteet ovat myös yleensä edullisia ja helposti saatavissa.

Panosta myös ruoanlaittovälineisiin

Ruokaa laittaessa myös välineet ovat suuressa roolissa onnistumisessa. Laadukkaiden välineiden avulla onnistut varmemmin ja esimerkiksi ruoka ei pala pohjaan. Kannattaa mieluummin valita kestävät kattilat, jotka kuumenevat tasaisesti, kuin liian isot tai pienet, jotka lämpenevät epätasaisesti.
Terävät veitset auttavat raaka-aineiden pilkkomisessa ja hienontamisessa oikean kokoiseksi. Kun veitset ovat terävät, ruoanlaitto onnistuu helpommin ja nopeammin, eikä se kuluta hermoja liikaa.

Myös kattaus on tärkeä

Kattamiseen kannattaa myös panostaa hieman. Kun kattaus miellyttää silmää, on siitä miellyttävämpi nauttia hyvin kokattu ja maukas ateria. Kun tarjoilet ruoan hyviltä lautasilta ja ruokajuoman Iittala juomalaseista, nauttii siitä myös koko seurue täysin siemauksin.