Säästä aikaa ruoanlaitossa jotta pääset taideharrastuksesi pariin nopeammin

Ruoanlaitto voi olla hankalaa tai helppoa riippuen siitä mitä ruokaa haluaa syödä. Onneksi ravinteikasta, maittavaa ja terveellistä ruokaa on mahdollista tehdä helposti ja nopeasti. Nykyään tarjolla paljon erilaisia puolivalmisteita ja apuvälineitä, joiden avulla ruoanlaitto sujuu paljon helpommin ja nopeammin.

Kaupoissa myydään valtavasti erilaisia pakasteita tai tuoreita puolivalmisteita, joiden hyödyntäminen kannattaa. Pakastettuna kasvikset ja vihannekset säilyttävät hyvin ravintoaineensa ja vitamiininsa ja plussana niitä on hyvin saatavilla myös satokausien ulkopuolella. Tästä syystä kannattaakin hyödyntää pakasteita ja saat käyttöösi helposti jo valmiiksi kuorittuja ja pilkottuja vihanneksia joista pidät

Valitse työvälineet jotka helpottavat työskentelyä

Hyvät työvälineet helpottavat ruoanlaittoa uskomattoman paljon. Erilaiset leikkurit ja hienontimet, sekä kuorimaveitset ovat oikeasti työskentelyä nopeuttavia. Terävät Fiskars veitset helpottavat kuutioimista, suikaloimista, paloittelua ja kuorimista yllättävän paljon ja voit nauttia tuoreista kasviksista ja vihanneksista helposti. Halutessasi voit myös pilkkoa itse valmiiksi vihanneksia, juureksia ja kasviksia jotka pakasta seuraavaa ruokaa varten. Näin tiedät varmasti mitä ruokaasi laitat.

Anna ruoan valmistua kuin itsestään

Monia ruokia on helppo valmistaa niin että ne laitetaan valmistumaan ja käydään välillä katsomassa miltä ruoka näyttää. Monet pata-, uuni- tai keittoruoat ovat helppoja valmistaa niin että ainekset laitetaan kattilaan tai vuokaan ja annetaan hautua kuin itsestään valmiiksi. Tämän ansiosta voit laittaa täyttävän ja maukkaan ruoan valmistumaan ja samalla itse tehdä taidetta.

Monenlaisia elementtejä yhdistelemällä voit saada aikaan ravinteikkaan ja maukkaan ateriakokonaisuuden. Pitkään haudutettu pata, Sous Vide liha tai vihannekset ovat todella maukkaita ja niistä tykkää varmasti myös muu perhe. Matalalla lämmöllä hauduttaessa ruoasta tulee mureaa ja maukasta, eikä se pala pohjaan helposti.