Taiteilijan kotitoimisto kuntoon

Taiteilija on ammattiryhmä, joka koostuu pitkälti yksityisyrittäjistä. Siksi kotitoimistossa työskentely on taiteilijoille tuttua jo ajalta ennen etätyöskentelyn yleistymistä. Yksityisyrittäjänä toimiville taiteilijoille on tuttua kirjanpito, kokoukset yhteistyökumppaneiden kanssa, osto- ja myyntitarjoukset sekä omien töiden markkinointi eri kanavissa. Näitä tehtäviä varten on tärkeää, että kotitoimisto on kunnossa ja että sieltä käsin on helppo ja vaivaton työskennellä.

Hyvä työergonomia on yksi tärkeimmistä elementeistä, kun lähdetään miettimään kotitoimiston perusteita. Koska taiteen tekeminen itsessäänkin on kehollista toimintaa ja toisinaan pakottaa taiteilijan työskentelemään epämukavissa asennoissa pitkiäkin aikoja on syytä pitää huolta siitä, että toimistotyö ei ainakaan lisää epäergonomisuutta. Siksi säädettävät työtuolit ja sähköpöydät ovat asia, johon kannattaa panostaa kotitoimistoa suunnittellessa. Hintavat kalusteet maksavat itsensä takaisin moninkertaisina, kun ne vähentävät selkä- ja hartiasairauksia ja rasitusvammoja. Satulatuoli on hyvä valinta, sillä se taipuu niin päätetyöskentelyyn kuin maalaamiseen tai soittamiseenkin.

Etäkokoukset ovat nykypäivää taiteilijoillakin. Olemme oppineet kantapään kautta, että rahisevat mikit ja toimimattomat kuulokkeet pilaavat lupaavasti alkaneen myyntipalaverin ja siksi toimivaan mikki- ja kuulokesettiin on syytä panostaa. Osoitteesta https://www.veikonkone.fi/ löytyy runsaasti erilaisia kuulokkeita ja mikrofoneja, joista löydät varmasti juuri omaan tarpeeseesi sopivan.

 Joskus pelkkä läppäri riittää kotitoimiston tarpeisiin mutta joskus on tarvetta lisävarusteille. Esimerkiksi lisänäyttö saattaa lisätä työmukavuutta huomattavasti ja vähentää silmien väsymistä pienelle näytölle tihrustaessa. Myös hiiren ja näppäimistön vaihtaminen erillisiin kannattaa: ergonomisesti muotoiltu hiiri ja näppäimistö vähentävät jännetuppitulehdusten syntymistä ja pitävät ranteesi toimintakykyisenä, jotta pystyt keskittymään taiteen tekemiseen.

Näillä vinkeillä saat varmasti kaikki tehot irti taiteilijan kotitoimistosta! Lisää vinkkejä taiteilijan työhön löydät blogin muista artikkeleista.