Tee itse taidetta kotiisi

Taidetta voi löytää mistä vain ja jokainen taiteilija luo oman näköistä taidettaan. Välttämättä tämä ei tarkoita, että on pakko mennä maalauskursseille opettelemaan taidemaalausta tai käydä kouluja taiteen perusteen opettelua varten. Taidetta voi synnyttää ihan omassa kodissaan käyttämällä arkisia esineitä, joita voi löytyä jokaisesta kodista.

Taideteoksen pystyy loihtimaan helposti esimerkiksi vanhoista tapetinpaloista. Kuviollisia tapetinpaloja voi asetella seinälle vierekkäin eri kuoseissa ja yhtäkkiä niistä muodostuukin seinälle uniikki taideteos. Seinälle

 voi myös luoda muutakin taidetta käyttämällä liimaa ja erilaisia materiaaleja. Liima ja hiekka yhdistettynä tekevät ihmeitä ja niistä saa hienoja teoksia aikaiseksi. Seiniä voi toki säästää tekemällä teoksen kankaalle mutta suuren teoksen tekeminen suoraan seinään hiekan maalin ja liiman avulla voi olla todella vaikuttavan näköistä.

Taidemaalauksesta nauttiville on helppo tapa luoda uniikkia taidetta kotona niin sanottu valumaalaus. Valumaalauksessa sekoitetaan erilaisia värejä purkkeihin ja niistä värejä voi kaataa kankaalle päällekkäin. Syntynyt väriympyrä muuttuu kun kangasta käännellään siten, että värit sekoittuvat ja valuvat kankaalle muodostaen erikoisia kuvioita. Tätä tekniikkaa voi käyttää niin pienissä kuin myös suurissa maalauksissa. Erilaisia muotoja voi korostaa lisäämällä kuvioita väriin kastetun narun avulla tai puhaltamalla pillillä erilaisia värejä pitkin kangasta. Tässäkin voi olla täysin luova ja luoda jotain ainutlaatuisia kuvioita, sillä mitä kotoa löytyy.

Monille taiteilijoille on tärkeää löytää inspiraatiota, jotta pystyy synnyttämään itselleen omanlaista taidetta. Hyviä inspiraation lähteitä voivat olla esimerkiksi ravintola helsingissä, josta löytyy rustiikki sisustus, jonka tapaista voi luoda omaan kotiin tai keittiöön. Aina on hyvä muistaa, että taidetta ei pidä ottaa liian vakavasti. Monesti kaikkein yksinkertaisimmat jo valmiina olevat asiat voivat muodostaa kotiin taide-esineen, jonka katselusta nauttii pitkän aikaa.