Tutkimusmatka taiteen maailmaan

Toisinaan on hyvä pysähtyä pohtimaan omia rutiineja ja tottumuksia ja kenties katsoa maailmaa uudesta perspektiivistä. Etenkin taiteilijana on ehdottoman tärkeää haastaa omat rutiininsa ja ottaa välillä rohkea irtiotto omaan arkeen. Moni taiteilija on huomannut, että kun omalta mukavuusalueelta poistuu – henkisesti tai fyysisesti -, on taiteen luominen taas asteen verran mielenkiintoisempaa ja samalla myös mielekkäämpää.

Yksi tapa avartaa omaa taidekäsitystä ja taidemaailmaa on tutustua rohkeasti uusiin taiteilijoihin ja tyylisuuntauksiin yli kulttuuri- ja aikarajojen. Taidehistoriaan ja maailmantaiteeseen voit tutustua vaikkapa kirjastojen kautta: kirjastoilla on valikoimissaan runsaasti erilaisia taidekirjoista, joista voit aloittaa. Kun olet löytänyt itseäsi kiinnostavan aiheen, voit syventää tietojasi etsimällä internetistä erilaisin hakusanoin. Olen varma, että tällä metodilla taidetuntemuksesi laajenee nopeasti ja saa paljon uutta inspiraatiota!

Inspiraatiota voi hakea myös matkailun kautta. Jo pelkästään Euroopan alueelta löytyy uskomattomia kulttuurihistoriallisia kohteita, joiden kautta pääsee tutustumaan erilaiseen taiteeseen ja kulttuureihin. Jos kotimaassa matkailu on sinun juttusi, kannatta taidematkalle suunnata ehdottomasti Helsinkiin. Kiasma, Kansalllismuseo ja Amos Rex ovat joitakin esimerkkejä mahtavista näyttelyistä ja museoista, jotka reisulla kannattaa käydä kiertämässä. Varaa kierroksille paljon aikaa, jotta ehdit tutustua taiteeseen ja antaa sille sen vaatiman arvostuksen! Kannattaa varata ajoissa myös majoitus helsingissä, sillä etenki kesäkausina kaupungin hotellit varataan usein täyteen.

On monia tapoja ottaa irtiotto omista ajatusmalleista taiteen suhteen, tässä esitellyt ideat ja ajatukset ovat vain pintaraapaisu aiheesta. Taiteen tehtävä on herätellä mtekemiseen kannattaa siis paneutua ja ruokkia luomisprosessia parhaalla mahdollisella tavalla. Toisinaan tavat löytyvät läheltä, toisinaan kaukaa!eitä, ruokkia sieluamme ja antaa meille avaimia kokonaisvaltaiseen hyvinvontiin. Taiteen