Vanhoille puupinnoille voi antaa maaleilla uuden elämän yllättävän helposti. Taiteilija näkee helposti potentiaalia monessakin pinnassa ja kaikkihan näyttää paremmalta pienellä maalikerroksella! Oli kyseessä sitten mummolta peritty lipasto tai täysin tuliterä puinen leikkuulauta uusi pinta kauniilla kuvioinneilla piristää sitä taatusti.Koko prosessissa on vain muutama yksinkertainen askel, jotka haluammekin nyt jakaa kanssasi jotta pääset koristelemaan kotiasi.

Valmistele puupintasi

Kuten kangaskin, myös puupinta pitää valmistella maalia varten jotta se todella pääsee oikeuksiinsa. Hio pinta ensin sileäksi, ellei se sitä vielä ole. Tähän on suositeltavaa käyttää hiekkapaperia karkeudella 140 tai 180, jottei pintaan tule karkeita naarmuja. Pyyhkäise tämän jälkeen hiomapölyt pois puhtaalla kangaspalalla.

Pohjustus ja tausta

Ohut kerros pohjamaalia auttaa muita maalikerroksia erottumaan pinnalta paremmin, joten tätä välivaihetta ei kannata unohtaa. Anna pohjamaalin kuivua kokonaan ennen kuin valitset teoksesi taustalle värin. Älä kaada paletillesi muuta kuin taustaväri, sillä akryylimaalit kuivuvat todella nopeasti. Anna jokaisen maalikerroksen kuivua kunnolla ennen kuin lisäät seuraavan. Akryylit kuivuvat yleensä noin 20 minuutissa.

Yksityiskohdat ja viimeistely

Taustan kuivuttua voit lähteä lisäämään yksityiskohtia. Miten olisi kaunis puupinnalle maalattu sommitelma? Esimerkiksi nyt myös suomeksi toimiva laadukas https://www.kitchentime.fi/ voi tarjota ideoita eri ruoka- ja tarjoilusommitelmia varten. Muista kostuttaa sivellintäsi usein, jotta harjakset pysyvät pehmeinä. Kun työ on valmis ja jälleen täysin kuivunut, viimeistele se vernissalla jottei se rapistu. Vernissa suojaa teosta esimerkiksi pölyltä ja takaa sille pitkän iän ihailtavana!