Inspiroidu staycationilla

Jokainen tarvitsee inspiraatiota ja aina ei löydy ideoita, joita siirtää omasta mielestä paperille tai kankaalle. Oli taiteenlajisi mikä tahansa, kannattaa inspiraation puutteessa harkita staycationia. Mikä ihmeen staycation? No katsotaan mitä se tarkoittaa ja miten se voi auttaa saamaan inspiraatiota idealukkoon.

Staycation tulee englannin kielen sanoista stay ja vacation eli tarkoituksena on ottaa aikaa ja lomailla. Tämä ei tarkoita, että tarvitsisi yöpyä jossain vaan, että pääsee pois omista nurkista nauttimaan ja lepuuttamaan vaikka aivoja, ilman arjen murheita. Staycation onnistuu esimerkiksi Spa hotellissa, jossa voit viettää päivän rauhassa hoitojen parissa ja rentoutua kunnolla. Rentoutumispäivän jälkeen voit palata kotiin nukkumaan tai jos olo tuntuu liian rennolta voi samasta hotellista varat huonen ja yöpyä siellä sekä nauttia seuraavan aamun runsaasta aamupalasta.

Staycation voi olla kuitenkin myös kulttuurista nauttimista ja sitä voi tehdä useana päivänä. Jos oman kodin lähellä on paljon mahdollisuuksia ja paikkoja joissa vierailla, on oma staycation helppoa suunnitella useammalle päivälle. Silloin staycation ajatus pääsee valloilleen ja päivien tekemiset tuntuvat juuri samalta kuin olisi lomalla, jonka aikana tehdään päivittäin kaikkea hauskaa ja erilaisia aktiviteetteja.

Taiteilijalla todellinen staycation voikin siis olla useamman päivän vierailut erilaisiin taidemuseoihin tai gallerioihin, joissa pääsee nauttimaan taiteesta. Lisäksi voi iltaisin nauttia musiikkiesityksistä tai vaikka teatterista. Tällainen staycation on varmasti omiaan synnyttämään inspiraatiota ja uusia ideoita. Oman ajan täyttäminen toisten luovilla tuotoksilla ja niistä nauttiminen auttaa myös itseä löytämään uusia ideoita ja monesti hyvät ideat syntyvät, kun käyttää aikaa toisten tekemisen nauttimisesta.

Staycation voi myös olla täysin rentoutumista, ilman suuria suunnitelmia. Sen voi toteuttaa vaikka puistossa tai rannalla makoillessa. Samalla voi nauttia eväitä tai käydä lounaalla tai päivällisellä kauniissa miljöössä. Tärkeintä on rentoutuminen ja lomafiilikseen aikaansaaminen. Silloin staycation on onnistunut ja vaikka inspiraatiota ei syntyisikään, on silti hyvä ottaa irtiottoja arjesta.