Tartu taiteeseen Helsingissä

Helsinki, tuo maamme pääkaupunki on täynnä taidetta nykytaiteesta vanhempiin teoksiin ja museoihin. Helsingissä riittää paikallisillekin jatkuvasti nähtävää ja koettavaa mitä mielenkiintoisempien aihealueiden parissa. Kannattaa siis tulla kauempaakin tutkimaan, kokemaan ja elämään taidetta. Helsinki on hyvien kulkuyhteyksien varrella ja saavuitpa omalla autolla, linja-autolla, junalla tai vaikka lentokoneella, kaupungissa kulkeminen ja paikkojen löytäminen on helppoa. Keskustan tuntumasta löytyy suuri osa palveluista ja isoimmista museoista, sekä hyvät julkiset kulkuyhteydet muualle pääkaupunkiseudulle.

Hotellikin voi olla taidegalleria

Monesti majoitus Helsingissä mahdollistaa taiteesta nauttimisen kellon ympäri, hotellien ollessa oman näköisiä, inspiraation lähteenä toimivia, matkailijoita houkuttelevia taidekokonaisuuksia. Asiakkaista kilpaileminen on saanut hotellit erikoistumaan oman näköisiksi ja majoittumalla joka kerta eri hotelliin tai jopa eri kerrokseen voit nauttia uudenlaisesta miljööstä kerta toisensa jälkeen!

Ulkotilat silmiä hivelevään hyötykäyttöön

Helsingin kaupunki panostaa laadukkaaseen ulkotilaan pyrkien tuomaan ja tarjoamaan taidetta sinne missä ihmisetkin ovat. Voit löytää ulkoa monenlaisia teoksia niin keskustan historiallisista patsaista, viheralueiden suihkulähteisiin ja seiniä tai alueita valaisevista valoteoksista pitkään mielenkiintoa ylläpitäviin erikoisiin veistoksiin, kuten Miina Äkkijyrkän komeat, lehmä aiheiset teokset Hakaniemessä . Helsingissä sijaitsekin monien tunnettujen taiteilijoiden teoksia maksutta ihasteltavana, helposti saavutettavien kulkuyhteyksien päässä. Taiteesta nauttimisen ei siis tarvitse olla kallista.

Helsingistä löytyy myös paljon vaihtuvia, myös aloittelevien taiteilijoiden tekemiä tilataideteoksia, joita voi käydä ihastelemassa. Kaupunki pyrkiikin tukemaan uransa alussa olevia taiteilijoita tarjoamalla tilojaan edullisesti tai maksutta käyttöön. Ulkoilmataiteessa on mahdollista myös ottaa esityksellä kantaa alueen asioihin ja saada asukkaat jopa arvostamaan asuinaluettaan tai kaupunginosaansa enemmän. Kannattaa siis etsiä Internetin hakukoneista vinkkejä ja paikkoja, joissa taiteen esilläoloa kannattaa käydä ihastelemassa. Taiteesta on helppoa nauttia, jokaiselle löytyy jotain.