Taide hyvinvoinnin tekijänä

Taide toimii terveyden ja hyvinvoinnin edistäjänä. Sen positiiviset ja pitkäaikaiset vaikutukset ovat merkittäviä. Jokainen meistä voi kokea taidetta itselle hyvältä tuntuvalla tavalla, koska mahdollisuuksia on paljon. Näyttelyt, konsertit, museot, kulttuurit – nämä ovat monelle suomalaiselle tuttuja taiteen harrastamisen tapoja. Myös taiteen luomiselle on runsaasti mahdollisuuksia ja matalan kynnyksen paikkoja esimerkiksi kansanopistojen kursseilla. Lisää aiheesta voit lukea sivuiltamme!

Millaista on olla taiteilija, ja elääkö pelkällä taiteilijan työllä

Taiteilijaelämä mielletään usein yksinäiseksi luovaksi puurtamiseksi ja varsin boheemiksi elämäntavaksi, mutta millaista se todellisuudessa on? Yksiselitteistä vastausta tähän ei ole, mutta kanssamme voit käydä kurkistamassa kulissien taakse ja lukea faktaa siitä, miten taiteilija saa toimeentulonsa, ja voiko taiteilija elää pelkästään taidetta tekemällä. Annamme myös vinkkejä kiinnostuneille, missä aiheeeen voi tutustua tarkemmin.

Taiteilijan stereotyyppiseen elämään pääsee syvällisemmin tutustumaan esimerkiksi Albert Edelfeltistä ja hänen teoksestaan kertovan, faktaan osittain perustuvan fiktiivisen kirjan ’Nainen parvekkeella’ kautta. Se on monikerroksinen kuvaus taidemaalari Edelfeltin elämästä Pariisissa, ja siitä kuinka se traagisesti päätyi tarinaksi taulun kautta. Suosittelemme!

Suomessa on useampia taiteilijayhteisöinä tunnettuja paikkoja. Yksi tällainen yleisölle avoin paikka on Fiskarsin ruukki Raaseporissa lähellä pääkaupunkiseutua. Fiskarsiin voi tutustua helposti vain sinne menemällä, ja alueella sekä sen liikkeissä kiertelemällä. Useimmat alueen taiteilijoista asuvat kylässä tiiviissä yhteisössä sen muiden, noin 600 asukkaan joukossa, ja heidän töitään on myynnissä Fiskarsin lukuisissa putiikeissa. Fiskars onkin mukava retkikohde vaikka koko perheelle, ja siellä voi vierailla ympäri vuoden.

Taidetta kodin seinälle

Taide on mahtava asia, kun siitä voi nauttia hyvin monipuolisesti. Tämä onnistuu esimerkiksi kulttuuririennoissa, itse tekemällä, lukemalla tai vaikkapa kodin sisustamisen yhteydessä. Kaikissa näissä aktiviteeteissa taidetta voi tuoda esiin omaa sielua hyväilevällä tavalla. Pohdimme artikkeleissamme, kuinka taidetta voi helposti tuoda koteihin taidejulisteilla sisustamalla.

Tervetuloa taideaiheisille sivuillemme!