Moni taiteilija mainitse luonnon yhdeksi tärkeimmäksi inspiraation lähteeksi – ja syystäkin. Luonnon keskellä on ihmisen helppo kokea itsensä osaksi jotakin suurempaa, luonnon kiertokulkua, joka ohjaa meitä ja ympäröivää maailmaamme oman tahtonsa mukaan. Luonto tarjoaa taiteellisille ihmisille loputtomasti erilaisia inspiraation lähteitä ja avaa silmämme meitä ympäröivälle maailmalle uusilla tavoilla.

Suomi on tunnettu upeasta, koskemattomasta luonnostaan, jonka läsnäolon on jokainen päässyt joskus aistimaan – huolimatta siitä, asuuko kaupungissa vai maalla. Suomessa on paljon erilaisia luontokohteita, joissa on mahdollista päästä vaeltamaan ja patikoimaan metsään, jossa ilma on raikasta hengittää tai vaikkapa kanoottiretkelle kirkkaisiin järvivesiin! Taiteilijan onkin hyvä välillä lähteä matkalle luontoon inspiroitumaan meitä ympäröivän maailman ihmeellisyyksistä. Lähde retkelle ja ota mukaasi omat taiteilijan työvälineesi. Etsi sitten metsästä sinua inspiroiva kohta ja pysähdy sen äärelle. Mitä tuntemuksia sinulle herää? Mitkä aistisi ovat terävimmillään? Mitä luonto haluaa kertoa sinulle? Maalaa, kirjoita, sävellä, vuole, virkkaa, luonnostele tai vala savesta teos, joka on syntynyt sinun ja luonnon kohtaamisen hetkestä.

Toisinaan pääsy luontoon on vaikeaa. Suurkaupungeista ei ole aina vaivatonta lähteä ex tempore -retkelle metsään, joten silloin on improvisoitava. Onneksi monelta löytyy kotoa pieni puutarha tai parvekkeelle rakennettu vihreä keidas. Puutarhassa työskentely rentouttaa ja inspiroi monia. Hanki tehokas ja hiljainen ruohonleikkuri veikonkoneesta, laita kuulokkeisiin soimaan rauhoittava musiikki ja ota ruohon leikkaaminen taiteenlajina. Huomaat pian, että arkinen puutarhan puuha muuttuu nopeasti luovaksi työskentelyksi, kun tartut siihen luovalla asenteella. Ruoho on kesän ajan elementti, jota voi työstää loputtomiin haluamallaan tavalla, sillä se kasvaa nopeasti takaisin. Imitoi vaikkapa japanilaisten tai ranskalaisten puutarhojen ruohonleikkuun tapoja!