Marimekon astiat ovat aina säväyttäneet suomalaisia kuluttajia sekä taiteilijoita. Samat kuosit löytyvät useimmista Marimekon vaatteista ja kodin tekstiileistä. Jokaisella on suosikkinsa mutta on joitain kuoseja, jotka ovat ylitse muiden ja niitä himoitsevat jokainen Marimekosta kiinnostunut kuluttaja tai taiteilija. Selvitimme, mitä Marimekon suosituimpia kuoseja löytyy astioissa tähän mennessä.

Yksi ehkä kaikkein suosituin Marimekon kuosi on Unikko. Unikko on pirteä kukkakuvio, jonka on suunnitellut Maija Isola. Tämä kuosi näkyy monesti myös kassien kuosina ja usein turistit ostavat juuri tätä tuotetta Marimekko kaupoista. Astioissa Marimekko Unikko kuosia löytyy mukeista, lautasista sekä muista keittiötarvikkeista kuten patalapuista. Kuoseja on monen värisiä ja erilaisia designeja eri astioissa. Sama tuttu kuvio kuitenkin toistuu ja jatkaa suosiotaan.

Toinen suosittu kuosi astioissa on Siirtolapuutarha, jossa pistemäiset kuviot toistuvat astioiden pinnoilla. Tarjoiluvadeissa ne ovat astian reunalla suurina palloina ja lautasissa ne muodostavat lähes hypnotisoivat kehät lautasen keskeltä reunaan päin. Siirtolapuutarha designia löytyy myös mukeista ja siitä on myös muiden kuosien yhdistelmiä. Kannattaa vaikka varata majoitus Helsinki hotellista ja tutustua Marimekon myymälään keskustassa ja hakea inspiraatiota. Siellä on hyvä valikoima suosituimpia Marimekon kuoseja astioissa. Myös Umpu Maljakko ja Urna vaasi ovat todella suosittuja sisustusesineitä, jotka ovat näyttäviä lasisia esineitä, jotka voi hyödyntää omaan sisutukseen täydellisinä elementteinä.

Nämä kuosit ovat tämän hetken suosituimpia kuoseja ja niitä voi ostaa kaupoista. Myös monet keräilevät tuotteita ja etsivät niitä kirpputoreilta, kierrätyskeskuksesta ja antikvariaateista. Tällaisten design tuotteiden keräily on mukava harrastus, joka voi joskus tuottaa tulostakin. Harvinaisten Marimekko tuotteiden arvo on vuosien aikana noussut ja tuotteista voi saada hyvän hinnan kun ne myy eteenpäin keräilijöille. Kannattaa siis pitää silmät auki ja hankkia itselleen Marimekon tuotteita.