Monella tuntuu kuluvan vuoden viimeisten kuukausien aikana eniten rahaa, sillä erilaiset joulun ja vuoden lopun juhlat käyvät nopeasti kalliiksi kukkarolle. Juhlimisen ja joululahjojen ostelun jälkeen tilanne on tammi-helmikuussa usein se, että rahankäyttöä joutuu hiukan hyssyttelemään. Kulujen leikkaaminen aloitetaan useimmiten niistä menoista, joita ei voi varsinaisesti perustella välttämättömiksi, vaan pikemminkin eräänlaiseksi luksukseksi. Moni taiteen ystävä onkin vuoden alussa usein vastakkain kiperien päätösten kanssa, sillä vaikka monen tavallisen tallaajan mielestä taiteen ostaminen on turhaa luksusta, taiteen ystävälle asia ei suinkaan ole niin yksinkertainen. Taide on sitä rakastaville tärkeä elinvoiman lähde, joten sen hankkimiseksi ollaan yllättävän usein valmiita säästämään esimerkiksi ruoan kaltaisesta välttämättömyydestä. Tässä postauksessa annammekin vinkkejä, joiden avulla syöt edullisesti ja pystyt jatkamaan taiteen ostamista myös vuoden ensimmäisinä kuukausina!

Halvalla syöminen mielletään usein helposti yhteen epäterveellisen tai mauttoman ruoan kanssa, mutta edullisen ruoan ei todellakaan tarvitse olla tylsää tai laadutonta. Monista halvoista ruoka-aineista saa aikaan maukkaita ja riittoisia aterioita, sillä hyvän ruoan salaisuus piilee raaka-aineiden taitavassa yhdistelyssä ja oikeaoppisessa kokkauksessa. Yksi esimerkki maukkaasta ja edullisesta ruoka-aineesta on riisi, joka muuntuu helposti kokemattomammankin ruoanlaittajan toimesta moneksi maukkaaksi ateriaksi. Riisissä on se hyvä puoli, että se sopii lisukkeeksi niin kotimaisiin kuin eksoottisempiinkin ruokiin, joten et varmasti parin säästökuukauden aikana ehdi kyllästyä tähän Aasian ihmeeseen. Yksinkertainen ja halpa tapa hyödyntää riisiä monipuolisesti onkin yhdistää siihen mausteita ja tuoreita yrttejä, jolloin ateriasi eivät varmasti ala tuntua itseään toistavilta. Varsinkin riisinkeittimen avulla valmistat helposti kerralla isomman annoksen, jolloin voit valmistaa riisistä viikon kuluessa erilaisia ruokalajeja. Osta riisinkeitin netistä maksaaksesi varmasti parhaan hinnan.

Minimoidaksesi ruokakulujasi entisestään voit hakea inspiraatiota riisiruokiisi ruokakauppojen kulloisistakin tarjouksista. Tarjoustuotteet ovat usein laadultaan aivan yhtä hyviä kuin täysihintaisetkin, ja niiden avulla teet aterioistasi entistäkin huokeampia. Vain koska olet päättänyt säästää rahaa ruokaostoksissasi, saatat luulla joutuvasi luopumaan tietyistä ruoka-aineista, kuten lohesta. Lohi on kuitenkin usein tarjouksessa, joten tulet varmasti saamaan sitä tavallista halvemmalla parin kuukauden säästökuurisikin aikana. Lohi sopii mainiosti riisin kanssa nautittavaksi niin kypsennettynä kuin raakanakin. Jos olet esimerkiksi sushin ystävä, sinun kannattaa ehdottomasti kokeilla nigirien valmistusta kotioloissa. Sushi mielletään kalliiksi ruoaksi, mutta tämä pitää paikkansa yleensä vain, jos haluat syödä sitä ravintolassa tai käyttää sen valmistuksessa erityisen kalliita raaka-aineita. Sushin pääraaka-aine on nimittäin riisi, jota on helppo valmistaa riisinkeittimessä edullisesti suurikin annos. Muita raaka-aineita, kuten lohta, tarvitaan riisin päälle vain ohut siivu, jolloin valmistuskulut pysyvät suhteellisen alhaisina.