Taiteilijan makuuhuone

Taiteilijoilla on tunnetusti omat, luovat ja uniikit tapansa elää ja ajatella. Luovuus näkyy myös taiteilijoiden makuuhuoneessa. Makuuhuone onkin jokaiselle meistä, etenkin taiteilijoille paikka, jossa saa olla oma itsensä ilman muiden tuomitsevaa katsetta.

Makuuhuone on paikka, jossa ei tarvitse miettiä muiden mielipiteitä, ja sellaista henkeä sen tulisi tuoda myös ilmi. Makuuhuoneen tulisi olla paikka, joka inspiroi luovuuteen ja mahdollistaa myös ajatusten rauhoittamisen ja nollaamisen. Siksi taiteilijan makuuhuoneessa voi käyttää runsaasti värejä ja omaa tyyliä.

Makuuhuoneella voi olla myös käytännön tehtäviä. Jos olet taidemaalari, tarvitset paljon tilaa taulukehyksille ja muille tarvikkeille. Makuuhuoneeseen voikin lisätä hyllyjä, kaappeja tai rullilla liikkuvia kärryjä, joihin tarvikkeet voi sijoittaa. Laadukkaat huonekalut makuuhuoneeseen löytyy esimerkiksi Masku -huonekaluliikkeestä. Panosta uusiomateriaaleihin ja luonnonmateriaaleihin.

Tapetilla saa myös luotua huoneelle persoonallisen ilmeen: yhdistele rohkeasti värejä ja kuoseja ja kokeile vaikka yhdistää yhdelle seinälle vuorotellen kahta eri kuosia tapettia. Voit leikitellä värien, kuosien, tyylien ja aiheiden lisäksi myös vaikkapa kuvan syvyyksillä. Muista, että tumma seinäpinta tummentaa ja vaalea avartaa. Jos siis haluat huoneestasi yksityisen kammion, kannattaa seinäpintoihin valita tumma sävy. Jos huone on jo valmiiksi ahdas, kokeile vaaleaa sävyä.

Taide tekee makuuhuoneen. Taiteilijan makuuhuoneessa tulee olla runsaasti taidetta, joka inspiroi ja johdattaa ajatukset uusien, luovien ideoiden pariin. Taide kannattaa kuitenkin pitää rauhallisena ja välttää aiheita, jotka ahdistavat tai tuovat epämukavia ajatuksia. Voit myös ripustaa seinälle sinua motivoivia aiheita, esimerkiksi lempitaiteilijasi työn, suosikkibändisi tai -elokuvasi julisteen tai omia, varhaisia luovia töitäsi lapsuudesta. Taiteilijan makuuhuoneen seinä saa olla oma taidegalleriansa!