Arkkitehtuuri on tiimityötä

Arkkitehtuuri on taiteen ja tekniikan yhteenliittymä, jonka osaajan on hallittava niin esteettiset ja visuaaliset elementit kuin myös tekniset laskelmat ja materiaalituntemus. Arkkitehdin on tunnettava rakennushistoriaa, eri taidesuuntauksia, rakennuspiirustuksia ja ymmärtää sekä asujan, kaupunkisuunnittelun että rakentajan näkökulmia. Aivan yksin ei arkkitehdin kuitenkaan tarvitse osata toimia, sillä arkkitehdin tiimiin kuuluu usein osaajia monilta eri aloilta, esimerkiksi rakenteellista tuentaa tarjoava Geobear.

Comfortable Co-working Space.

Kun tiimissä työskentelee useita eri henkilöitä eri aloilta, tulee myös työtilan toimivuudesta pitää huolta. Tässä artikkelissa jaamme vinkkejä siihen, miten työtilasta saa toimivan eri tarpeisiin, joita yhdessä työskennellessä varmasti ilmenee.

Koska nykyään lähes kaikki toimistotyö tehdään tietokoneilla, tulee toimistotilaa suunnitellessa pitää huoli siitä, että pistorasioita on tarpeeksi. Pistorasioiden riittävyys tulee varmistaa jo tilan rakennusvaiheessa, mutta myöhemminkin lisää paikkoja sähköjohdoille voidaan hankkia esimerkiksi jatkojohdon avulla.

Toimistotilan ilmettä voi helposti piristää kasveilla! Kasvien läsnäolon on todettu vähentävän stressiä ja parantavan mielialaa. Jos toimistolla ei vietetä aikaa säännöllisesti, ovat tekokasvit ihan yhtä hyvä – ja helppohoitoisempi – vaihtoehto.

Hankkiudu eroon turhista huonekaluista, jos se on mahdollista. On tärkeää, että toimistossa on jokaiselle tiimin jäsenelle työpiste, mutta turhat apupöydät, kaapit ja tuolit voi huoletta viedä kirpputorille. Turha roju tekee etenkin pienessä toimistossa liikkumisesta hankalaa ja tekee tilasta entistä pienemmän. Voit myös harkita vanhojen huonekalujen vaihtamista ergonomisiin, jos vaihto on ajankohtaista. Ergonomisesti suunnitellut työpöydät ja -tuolit ovat hyväksi selälle. Työpäivän aikana päätteellä vietetään paljon aikaa, joten työasentoon panostaminen näkyy niin hyvinvoinnissa kuin jaksamisessakin. Esimerkiksi sähköpöytä on kätevä, sillä sitä voi muuttaa eri pituisille ihmisille sopivasti helposti.