Muista myös rentoutua taiteenteon lomassa

Monesti kuvitellaan ettei luovien töiden tekeminen ole kauhean kuormittavaa verrattuna esimerkiksi fyysiseen työhön tai konttorissa istumiseen. Kuitenkin taiteellinen ja luova työ on myös henkisesti kuormittavaa ja vaatii paljon voimavaroja ja sen takia rentoutuminen on tarpeellista, kuten kaikille muillekin ihmisille. Hyvän rentoutumisen ansiosta työtehosi ja mielikuvituksesi pysyy yllä ja saat tehtyä kaiken sen työn, mitä pitää ilman että palat loppuun. Siksi onkin tärkeää muistaa pitää omasta jaksamisestaan huolta päivittäin, eikä vain odotella seuraavan loman poistavan kaikkea tähän mennessä kerääntynyttä stressiä.

Hemmottele itseäsi valmiilla aamiaisella

Aina ei välttämättä ole aikaa tai varaa yöpyä hotellissa, mutta sen laadukas, runsas ja monipuolinen aamiainen houkuttelee. Tähän ratkaisuna moni hotelli tarjoaa mahdollisuutta ostaa sen erikseen. Monelle onkin yleistä nauttia ylellinen brunssi Helsingissä, Tampereella tai muissa Suomen suurimpien kaupunkien hotelleista, vaikkei olisikaan yöpynyt siellä. Näin saa säästettyä ison vaivan ja päästyä suoraan nauttimaan valmiista pöydästä.

Kuuma suihku rentouttaa

Lämmin ja pitkä suihku voi olla todella rentouttavaa. Oletko kokeillut laittaa kynttilöitä kylpyhuoneeseen ja jotain rentouttavaa musiikkia taustalle soimaan? Näin saat omaan kylpyhuoneeseesi rentouttavan ilmapiirin ja nautittua pitkään ”omasta spa osastostasi” ilman matkustamista. Kiireetön suihku ilman mitään häiriötekijöitä voi olla todella virkistävää, paljon rentouttavampaa, kuin osaatkaan etukäteen ajatella.

Laita elektroniset laitteet syrjään vapaapäivänäsi

Kokeile nauttia vapaapäivistäsi ilman  elektroniikan tuomaa stressiä. Näin mahdollistat täydellisen rentoutumisen, ilman jatkuvia ja todennäköisesti suurimmaksi osaksi täysin keskeytyksiä. Kun jatkuvat keskeytykset loistavat poissaolollaan, aivoilla on suurempi mahdollisuus rentoutua ja rauhoittua, jolloinka lyhyempi loma tai pidempi vapaa voi olla paljon rentouttavampi ja virkistävämpi, kuin yhtäjaksoinen pitkä loma jatkuvien ja tarpeettomien keskeytysten kera.