Askarruttaako? Askarteluideoita aikuisille!

Jos lapselta kysytään, on aikuisten elämä melko tylsää. Töitä, ankeita ruokaostoksia ja asiaohjelmia televisiosta. Eihän ne edes askartele!

Nyt on aika kaivaa sakset, teippi, liima, glitterit ja tussit kaapista ja näyttää lapsille, että kyllä aikuisetkin askartelee! Jos tuntuu vaikealta heittäytyä askartelun maailmaan, voit valehdella itsellesi tekeväsi vaikka taidetta, unelmakarttoja tai hidastavasi ilmastonmuutosta käyttämällä loppuun vanhoja askartelutarvikkeita. Kaiva välineet esille ja askartele oheisten ohjeiden mukaan!

Kortit oman maun mukaan

Kaupasta ostetut syntymäpäivä-, joulu- tai kihlajaiskortit saattavat olla turhan imeliä. Suunnittele siis omat korttisi, jotka kehtaa ojentaa juhlakalulle häpeää tuntematta. Erikokoisia korttipohjia voi hyödyntää monessa eri ideassa: miten olisi vaikkapa triptyykki syntymäpäiväsankarin elämänvaiheista: kolmeen osaan taitettu korttipohja, jossa ensimmäisessä osassa on juhlakalu lapsena, keskimmäisessä nykyhetkessä ja kolmannessa kuviteltu tulevaisuudenkuva?

Kollaasi, eli leikkaa&liimaa

Kollaasityylillä voi askarrella korttien lisäksi lähes mitä tahansa. Koristele työpaikkasi tai ammattiliittosi ankea kalenteri kaupan tarjouslehdistä leikkaamillasi vihanneksilla, tee omaperäinen ei mainoksia kiitos -kyltti oveen tai lähetä nimettömiä kiristyskirjeitä perinteiseen tyyliin.

 

Sytytä lamppu

Kaikki aikuiset ovat innoissaan sisustuksesta! Rakenna lamppu koristelemalla lasinen iso säilyketölkki, koristele sen glitterillä, kollaasitekniikalla tai värjää se kokonaan haluamallasi värillä. Laita purkin sisään paristolla toimiva led-valo ja aseta purkki vaikkapa yövaloksi yöpöydälle niiden lukemattomien kirjojen viereen, jotka odottavat että olisi vihdoin aikaa lukea. Led-valoja ja muita valonlähteitä löydät laadukkaasta veikon kone verkkokaupasta.

Jos nämä vinkit eivät riittäneet, ei hätää: maailma on täynnä askarteluvinkkejä! Kirjastot, internet, askartelulehdet, läheiset opettajat ja varhaiskasvatuksen ammattilaiset… ympärilläsi on loputon määrä lähteitä, joista voit ammentaa askarteluvinkkejä.