Keittiövälineet taideteoksina – Näin luot tyylikkäitä asetelmia keittiöön

Taiteen luominen arkisista esineistä on hyvä tapa treenata kykyjänsä maalarina tai taidekuvaajana.

Itse asiassa jokapäiväinen elämä on täynnä kauniita asioita, joista saattaisi tulla hyvännäköisiä asetelmia. Joskus voi kuitenkin olla vaikea tunnistaa, mikä on todella kaunista ja mukavaa katseltavaa, ja esineiden asettelusta tulee usein suurempi urakka kuin valokuvauksesta tai maalaamisesta.

Joskus se ei vain suju. Silloin on helppo mennä taiteikijana täysin lukkoon, niin ettei löydä mitään sopivaa.

Se on hyvä tilaisuus katsoa ympärilleen keittiössä, joka on monissa tapauksissa varsinainen kultakaivos, mitä tulee kauniisiin ja hyvin muotoiltuihin esineisiin, jotka ovat edukseen valokuvissa tai öljymaalauksissa.

Aloita yksinkertaisesta ja kauniista

Keittiön ei tarvitse olla muotoiluklassikoita täynnä voidakseen tarjota jotain kaunista. Usein on paras aloittaa yksinkertaisesti, ja yleensä löydät useita hyviä vaihtoehtoja, jos vain katselet ympärillesi muutaman minuutin ajan.

Lähestulkoon kaikissa keittiöissä on kaunis vanha valurautapata tai klassinen tukeva valurautapannu. Ne ovat erinomaisia ehdokkaita kauniin asetelman luomiseen, joko ruoka-ainesten kera tai ilman.

Nopea vilkaisu jääkaappiin on usein kaikki, mitä tarvitaan väripilkkujen löytämiseen. Eritoten vihannekset ovat hyvä valinta tähän. Muista, ettei asetelman tarvitse olla mitenkään realistinen. Asettele pannu tai pata esille jollakin kauniilla tavalla ja täydennä kokonaisuus erivärisillä vihanneksilla ja ehkä tyylikkäällä puukauhalla, niin saat nopeasti mainion asetelman, jolla voit harjoitella taitojasi.

Ota muotoiluklassikot esille

Monet keittiöt ovat upeita paikkoja sille, joka arvostaa hyvää suunnittelua ja harkittua muotoilua. Vaikka kyse ei ehkä olekaan taiteesta sanan varsinaisessa merkityksessä, monet keittiön klassikot tekevät parhaansa hämärtääkseen taiteen ja suunnittelun välisiä rajoja.

Käy läpi keittiösi ja katso, mitä löydät. Usein pidämme todella hyviä keittiövälineitämme itsestäänselvyyksinä, mutta monilla niistä on takanaan pitkä historia, ja usein käy ilmi, että sinulla on tietämättäsi ollut laatikoissa useitakin todellisia muotoiluklassikoita.

Tyylikkäästi suunniteltu karahvi tai kulho muuntuu nopeasti taide-esineeksi, jonka voit kuvata. Lisäämällä hieman kuivattuja kukkia saat helposti värit ja muodot erottumaan.

Luonnollisesti voit myös mennä pidemmälle ja yhdistellä muotoiluklassikoita eri yhteyksistä yhteen ja samaan kuvaan. Mikset täyttäisi keittiön maljakkoa autotallin ruuvimeisseleistä kokoamallasi kukkakimpulla? Siitä tulisi taatusti omaperäinen asetelma. Tai sitten voit verhoilla hienoimman kulhosi kauniilla kankailla ja vaatekappaleilla luodaksesi ainutlaatuisen ilmeen.

Kun on kyse asetelman luomisesta keittiövälineillä, vain mielikuvitus on rajana.