Millainen juliste sopii olohuoneen sisustukseen?

Omaa kotia on mukava sisustaa, ja sisustaminen on myös tärkeä viihtyvyyttä edistävä tekijä. Usein huomaamme jo pidemmän aikaa samassa kodissa asuttuamme, ettei kotia ole juurikaan tullut sisustettua, koska on alun perin on ajateltu kodin olevan vain väliaikainen asuinpaikka. Vuosia on saattanut vierähtää jo useampi, mutta ehkä ei ole haluttu laittaa seiniin reikiä tai panostaa arvokkaisiin sisustukseen sopiviin tauluihin.

Julisteet ja sisustustaulut online ovatkin erinomainen ratkaisu sisustuksen täydentämiseen. Ne ovat edullisia mutta laadukkaita painokuvia, ja kehyksillä niihin saa lisättyä tarvittavaa arvokkuutta. Julisteiden ei tarvitse olla nuoruusvuosien sinitarralla seiniin kiinnitettyjen kuvien kaltaisia kaltaisia postereita, vaan ne ovat kehystettyinä tyylikkäitä kodin sisustuselementtejä. Julisteita on saatavilla ihan jokaiseen makuun. Vaihtoehtoina löytyy grafiikkaa, valokuvia, maalauksia, piirustuksia ja vedoksia. Tarjolla on monta eri kokoa, ja kuva-aiheiden valikoima on loputon. Myös omista kuvista on mahdollista teettää julisteita varsin kohtuulliseen hintaan.

Kauniit ja sisustukseen sopivat kehykset täydentävät julisteen sisustuselementtinä, ja pitävät sen myös siistinä ja tyylikkäänä. Kehyksiä voi tilata julisteita myyvistä liikkeistä, ja niitä saa ostettua myös erikseen suurimmista sisustustavarataloista ja kodintarvikemyymälöistä. Julisteiden koot ovat usein standardeja, ja yleisimpiin kokoihin löytyy laaja valikoima kehyksiä, joihin julisteen voi laittaa helposti myös itse. Myös kehystysliikkeet kehystävät julisteita, tosin niissä kehykset rakennetaan käsityönä, ja työn hinta on näin ollen korkeampi.

Hyvin valittu juliste on olohuoneen keskipiste

Olohuoneen sisustuksessa julisteet ovat erinomainen keino tuoda huoneeseen tyylikkyyttä ja haluttua tunnelmaa. Koska olohuone on kodin paraatipaikka, sijoitetaan sinne keskipisteeksi kaikkein merkityksellisin juliste. Jos tila ja julisteelle tarkoitettu seinä ovat suuria, kannattaa panostaa paitsi julisteen kokoon, myös sen kehyksiin, sillä niillä on helppo sovittaa mieleinen juliste yhteensopivaksi muun sisustuksen kanssa.

Yhden suuren julisteen tilalle voi tehdä myös tauluseinän. Sen hyvä puoli on monipuolisuus, sillä tauluseinän useilla kuvilla voi heijastaa monipuolisemmin omaa tyyliään, kun taas yhden kuvan turvin lopputulos on varsin rajattu. Kehysten paksuudella ja väreillä leikkimällä tai kaikki kehykset yhdenmukaisesti valitsemalla voi seinästä luoda varsin persoonallisen ja samalla muuhun sisustukseen sopivan. Julisteita on saatavilla myös pienemmissä kokoluokissa, ja niistä on hauska ideoida kotiin sopivan omannäköinen kollaasi.