Taiteilijan tarpeelliset perusvälineet

Taiteilijaksi ryhtyminen voi tapahtua hetken mielijohteesta mutta siinä menestyminen on pitkän työn tulosta. Vaikka tie on yleensä pitkä ja haastava voi sitä helpottaa monin eri tavoin eikä aina kannata lähteä tekemään asioita vaikean kautta. Monet asiat on jo keksitty ja hyvien ideoiden hyödyntäminen nopeuttaa prosessia hieman. Myös taiteessa pätee sama sääntö kuin esimerkiksi kokkaamisessa. Huono paistinpannu ei tuota parasta pihviä, joten on tärkeää myös panostaa hyviin ja laadukkaisiin välineisiin. Mitä perusvälineitä taiteilijan perussettiin kuuluu? Tästä lisää seuraavassa.

Taiteilijan ei kannata säästää siveltimissä. Halvat siveltimet voivat toimia hetken mutta ne yleensä alkavat irroittaa jouhia jo muutaman käyttökerran jälkeen, joka voi olla todella rasittavaa. Hyvissä siveltimissä jouhet pysyvät tukevasti kiinni ja niiden laatu on parempaa, joten niiden puhdistaminen on myös helpompaa. Siveltimien lisäksi taiteilijalla on hyvä alussa valita itselleen sopiva materiaali ja maali. Jokaiselle sopii jokin maalityyppi parhaiten ja kannattaakin valita ensin se, mikä on omaan käteen helposti sopiva. Toisten maalien kanssa voi alkaa pikkuhiljaa keräämään kokemusta ja jonkin ajan päästä omassa paletissa on useita eri maalityyppejä.

Jos harrastat jotain muuta taiteen muotoa samat asiat pätevät. On hyvä hankkia kunnolliset työkalut, jotka kestävät ja helpottavat työtä. Monesti tietoa välineiden laadusta saa toisilta kokeneemmilta taiteilijoilta tai taidekaupoista, jotka myyvät välineitä. Kannattaa myös panostaa tiedon keräämiseen ja asioihin perehtymiseen. Tällä tavalla säästää omassa harrastuksessa pitkän pennin.

Taidemaalarien perussettiin kuuluvat myös tyhjät kangaspohjat, joita voi olla valmiina erikokoisia. Lisäksi hyvä maalausteline ja laadukas paletti ovat todella tarpeellisia. Omille välineille kannattaa hankkia säilytyslaatikosto. Laatikostossa tavarat pysyvät järjestyksessä ja ne on helpompi löytää inspiraation iskiessä. Kaikkia perustarvikkeita on hyvin saatavilla taidekaupoissa, joita on varsinkin suuremmissa kaupungeissa ja vaihtoehtoisesti verkossa.