Taiteellisempi joulusisustus tyylikkäillä julisteilla

Talvi tekee tuloaan ja joulu lähestyy. Kaupoissa joulusesonki tuntuu alkavan joka vuosi aikaisemmin. Näyteikkunat pursuavat joulukoristeita ja jouluvaloja, ja innokkaimmat ovat alkaneet jo koristella kotejaankin joulua varten. Ehkä sinunkin naapurustoosi on jo ilmestynyt värikkäitä valoja ikkunoihin, pihoille tai parvekkeille.

Joulukoristeet voivat olla mukava tapa luoda joulutunnelmaa kotiin, mutta mitä niille tapahtuu joulun jälkeen? Ne vievät paljon säilytystilaa, ja varsinkin valoketjut ja kimaltavat koristenauhat menevät helposti solmuun laatikoissa. Lisäksi joka vuosi on sama ongelma yrittää muistaa, missä laatikossa mitkäkin koristeet nyt taas olivatkaan.

Kaikkia ylimääräisen muovikrääsän sijoittelu ympäri kotia ei viehätä myöskään visuaalisesti. Mikä eteen, jos hienostuneemmasta taiteesta nauttiva ja oman tyylinsä tunteva ihminen tahtoisi saada asuntonsa jouluisammaksi ilman mauttomia muovienkeleitä?

Katseet seiniin

Paras keino saada joulu näkymään kotona ilman turhia esineitä pöydillä ja hyllyillä on tunnelmaan sopivien taulujen ripustaminen. Kodin sisustaminen tauluilla ei ole varsinaisesti uusi ilmiö, mutta oletko tullut ajatelleeksi, ettei samojen taulujen tarvitse pysyä seinillä ympäri vuoden? Taidejulisteet ovat edullinen ja käytännöllinen tapa järjestää tyylikkäitä vuodenaikaan tai juhlaan sopivia kuvia esille. Voit tilata netistä julisteiden mukana myös niihin sopivat kehykset, jotka ovat paljon teippi- tai sinitarrakiinnityksiä tyylikkäämmät ja suojelevat samalla kuvien pintaa.

Jouluun sopivia julisteaiheita löytyy moneen makuun. Perinteisten maalausten ystävää miellyttävät varmasti korkealaatuiset jäljennökset tunnettujen taiteilijoiden lumisista maisemista, joiden ansiosta valkoisen joulun kauneudesta voi nauttia silloinkin, kun omasta ikkunasta näkyy vain loskaa ja mustia katuja. Kuvia valitessa kannattaa tietenkin ottaa huomioon, mihin huoneeseen ne on tarkoitus ripustaa. Esimerkiksi lastenhuoneen asukkaiden makuun sopisivat ehkä piirretyt joulupukit ja tontut tai sitten otokset Disneyn jouluklassikoista. Olohuone taas on koko perheen yhteinen oleskelutila, jonka sisustuksen tulisi miellyttää kaikkia perheenjäseniä – miettikää asiaa siis yhdessä, ja muistakaa olla valmiina kompromisseihin. Käymällä läpi kodin huoneet ja miettimällä niiden olemusta keksit varmasti sopivat julisteet kaikille seinille.

Älä heitä roskiin – säilytä ja kierrätä

Julisteet painavat tuskin mitään ja säilyvät kätevästi joko rullattuina tai pinossa. Kehykset kannattaa tietenkin joulun jälkeen jättää seinille ja yksinkertaisesti vaihtaa niihin seuraavaan kauteen sopivammat kuvat.

Jos sinulle on aikaisempina vuosina kertynyt nyt turhaksi käyneitä joulukoristeita, joista et välitä, ethän heitä niitä roskiin! Vie ne sen sijaan hyväntekeväisyyskirpputorille. Näin teet samalla kertaa palveluksen kyseessä olevalle hyväntekeväisyysjärjestölle, ympäristölle, koristeet edullisesti saavalle uudelle omistajalle sekä ennen kaikkea itsellesi, koska saat tyylikkään joulukodin lisäksi iloisen joulumielen.