Miksi lomaileminen on tärkeää inspiraation kannalta?

Myös inspiraatio tarvitsee välillä lepoa ja inspiraatio onkin taiteilijalle hyvin tärkeää, jotta työskentelyä olisi mahdollista jatkaa uuden luomisen parissa. Tästä syystä inspiraationkin on saatava lomaa ja mahdollisuuksien mukaan uudenlaisia virikkeitä.

Pitkään samaa työtä tai taidelajia tehdessä voi inspiraatio kärsiä ja uudenlaiset näkökulmat auttavat luomaan uutta, uudenlaista ja erilaista aiempaan verrattuna. Myös jos teos on kesken eikä se meinaa millään valmistua, koska et keksi miten sitä täydentäisi ja jatkaisi, voi pidemmän tauon ottaminen auttaa tähän ongelmaan.

Monissa erilaisissa majapaikoissa ja hotelleissa panostetaan nykyään ympäristöön erittäin paljon. Matkailijoiden viihtyminen onkin suuressa osassa itse matkailukokemusta. Esimerkiksi useat hotellit Helsinki alueella panostavat erilaisuuteen, jotta erilaiset turistit valitsisivat juuri heidät. Näiden majoituspaikkojen ympäristö onkin hyvää inspiraation lähdettä lomailun kannalta.

Valitse uudenlaisia virikkeitä

Uudenlaiset virikkeet auttavat inspiraation saamisessa. Vaikka jokin erilainen ja uudenlainen harrastus tai tekeminen saattaisi kuulostaa ensialkuun oudolta, sillä voi olla virkistävä vaikutus inspiraatioon. Erilainen tekeminen aktivoi aivoja hyvin ja sitä kautta ajatukset ohjautuvat uuden ajattelun pariin.

Inspiraatiolla onkin tapana putkahtaa juuri sieltä missä sitä yleensä vähiten odottaa. Onkin loistava apu tehdä jotain muuta kuin sitä mihin on tottunut. Uudenlaiset tekemiset ja virikkeet voivat antaa aivoille uuden suunnan ja tätä kautta saada luovuuden kukkimaan aivan uudella tavalla. Tästä syystä onkin erittäin tärkeää antaa alitajunnalle mahdollisuus uudenlaisten tekemisten avulla nollata paikoilleen juuttuneet ajatukset.

Stressittömyys on hyvä lähtökohta, mutta pieni stressi auttaa aivoja toimivaan paremmin. Normaalista oravanpyörästä pois vievien ajatusten pitäisikin olla aktivoivia ja keskittyä toimiin, joita normaalisti ei kohdata. Esimerkiksi vaikka uusi peli tai urheilulaji voi auttaa löytämään todella erilaisia ajatuksia taiteen teon tueksi.